torstai 4. elokuuta 2016

5 x Sydneyn talven parhaat / #IGTravelThursday

Vaikka talvella Sydneyssä ei biitsikelit olekaan, niin kaupunki ei suinkaan vaivu talvihorrokseen. Sydneyn ja sen lähiympäristön talvinen ihmemaa tarjoaa aktiviteetteja ja viihdettä sekä tietenkin upeaa luontoa. Tässä omat Sydneyn talven top 5 -suosikkini: 

Rannikkokävely valaita bongaten

Talvella valaat matkaavat täällä Australian itärannikolla kohti pohjoisen lämpimämpiä vesiä. Sydneyn lähiympäristöstä löytyy monia mahtavia kävelyreittejä, joiden näköalapaikoilta voi hyvällä tuurilla bongata noita ihmeellisiä meren jättiläisiä aivan ilmaiseksi. Omat suosikkipaikkani valaiden bongaukseen löytyvät Bondi-Coogee -kävelyreitin ja Manly-Spit -kävelyreitin varrelta. Ja samalla voi tietenkin nauttia raikkaasta meri-ilmasta ja rannikon upeista näköaloista.

Talvisin rannikolla voi bongata valaita. Kuva: @sydney

Talvifestivaalit

Sydneyssä järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Koko vuoden suosituimmaksi tapahtumaksi on kohonnut Vivid-valofestivaali, joka luo säihkettä kaupungin pimeneviin iltoihin. Muita suosittuja talven tapahtumia ovat mm. erilaiset elokuvafestivaalit ja valokuvanäyttelyt. Sydneyn kaupunki yrittää myös luoda eurooppalaistyylistä illuusiota talvisesta ihmemaasta erilaisilla talvifestivaaleilla. Niin kaupungin keskustassa Hyde Parkin kupeessa, Darling Harbourissa kuin Bondi Beachilla on mahdollista nauttia talvisista aktiviteeteista, kuten luistelusta, sekä nauttia maukkaita talvisia herkkuja.

Winter Festival, St Mary's Cathedral. Kuva: @cityofsydney

Viikonloppureissu

Sydneyn lähistöltä löytyy monia mielenkiintoisia kohteita viikonloppureissulle. Erityisesti talvisin itselläni on useimmiten tähtäimessä rentoutumista, luontoa sekä herkullista ruokaa ja viiniä. Tätä kaikkea tarjoavat esimerkiksi Hunter Valley, Southern Highlands ja Blue Mountains, jotka kaikki sijaisevat lisäksi kätevästi parin tunnin ajomatkan päassä kaupungista.

Talvinen Hunter Valley

Kotoisat pubit ja kahvilat

Sydneyn talveen kuuluu myös sateisia ja ankean koleita päiviä - kuten koko kuluva viikko. Mikä olisikaan parempi ajankohta lämmitellä kotoisissa pubeissa ja kahviloissa takkatulen ja hehkuviinilasillisen voimin!

Kuvat: @thecommons_syd ja @theduckinn

Viikonlopun markkinat


Talvinen viikonloppu on myös mainio ajankohta suunnata markkinoille tekemään löytöjä. Olen ihastunut erityisesti Sydneyn maatilatoreihin (farmer's market), joissa on tarjolla tuoreita paikallisia antimia, käsityöläistuotteita, kukkia ja vaikka mitä. Markkinat ovat myös kohtauspaikka ystävien kanssa, missä voi nauttia aamukahvin istuen auringossa sekä kävellä ympäriinsä täydentäen samalla ruokavarastoja.

Carriageworks Farmer's Market
Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat TravelloverblogiMuru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz


12 kommenttia:

 1. Sydney on ihana kaupunki :) Oon käynyt siellä kaksi kertaa, molempina kertoina olin talvella, heinäkuussa. Viimeisestä matkasta on aikaa 2 vuotta, ja silloin olin valaita bongaamassa ihan laivassa. Kävely oli myös mielessä, mutta se jäi tuolla kertaa välistä. Joskus olisi kiva kokea myös Sydneyn kesä, tai edes kevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day Tanja! Sydney on tosiaan ihana, ja varsin mainio kohde myös talvisin. Valaiden bongailu laivasta kuulostaa aivan mahtavalta. Tervetuloa taas uudestaan, vaikka kesällä! :)

   Poista
 2. Oi, valaita!

  En ole koskaan käynyt Sydneyssä. Enkä Australiassa. Tämä on sellainen musta aukko matkailukartassani, joka pitänee korjata piakkoin!

  Ja minuthan löydät Instagramista https://www.instagram.com/tamamatka/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day Anna! Sinun matkailukarttasi onkin varsin vaikuttava, ja tervetuloa Ausseihin! Ja kiitos, seuraankin jo sinun matkojasi myös Instagramin kautta. :)

   Poista
 3. Tuo kuva talvifestivaalien luistelusta on ihanan tunnelmallinen, haluaisin avian varmasti tuonne luistelemaan jos Sydneyssä olisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Terhi! Talvifestivaalit tosiaan luovat mukavan talvista tunnelmaa, vaikka se valkoinen joulumaa onkin kaukana. :)

   Poista
 4. Luen aina niin haikein mielin näitä Aussi-postauksia. Ihan älytön kaipuu sinne maailman laidalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Rimma! Ja tervetuloa taas uudestaan reissuun tänne Down Underiin! :)

   Poista
 5. Klikkasin blogisi innoissani auki, että jes, vinkkejä vuodenvaihteen tienoille Sydneyyn... eikun häh, tässähän puhutaan kylmästä?... niinjoo, eihän siellä tosiaan ole vuodenvaihteessa talvi. :D Aina unohtuu tällainen pieni juttu. Mutta tulen sitten lueskelemaan sun blogia lähempänä vuodenvaihdetta matkainspiraatiota hakien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day Jenni! Haha, näiden käänteisten vuodenaikojen opetteluun meni itselläni täällä lähes pari vuotta. Nyt sitten välillä ihmettelen, miten Euroopassa on tosiaan heinäkuussa kesä. :D Ja tervetuloa hakemaan täältä matkainspiraatiota, ja minä puolestani odotan innolla kuulevani lisää teidän matkasuunnitelmista! :)

   Poista
 6. Vaikka ihan osattomaksi en ole maailman kiertämisestä jäänyt, Aussit ovat näkemättä, ja yhä jaksan kummastella, miten jossain voi olla talvi silloin, kun meillä on kesä. Joissain maissahan lämpötila ei juuri muutu, vain ehkä sademäärä erottaa kesän ja talven, mutta että siellä luistellaan. Ja että joku voi noin vain päiväkävelyllä bongailla valaita. Ihan vähän jotenkin epistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day Annika! Sinulla onkin varsin kunnioitettava matkailukartta, ja tervetuloa myös tänne Ausseihin! Näiden käänteisten vuodenaikojen opetteluun meni itsellänikin lähes pari vuotta, haha.. Täällä Sydneyssä on tosiaan ihan selkeät vuodenajat, vaikka talvisin ei lunta ja pakkasta olekaan. Sydneyssä on kyllä puolensa, valaat mukaan lukien. :)

   Poista