lauantai 16. heinäkuuta 2016

Vetovoimainen Magnetic Island

Kesäkuun alussa vietimme kuningattaren syntymäpäivän pitkän viikonlopun Magnetic Islandilla trooppisessa Queenslandissa. Magnetic Island, paikallisittain Maggie, on pieni lumoava saari noin 20 minuutin lauttamatkan päässä Townsvillestä. Kapteeni James Cook oli antanut saarelle sen vetovoimaisen nimen, sillä purjehtiessaan saaren ohi vuonna 1770 laivan kompassi oli mennyt sekaisin ja Kapteeni Cook arveli sen johtuneen saaren mystisestä magneettisesta vetovoimasta. Tämä teoria on myöhemmin kumottu, mutta saaren vetovoimainen nimi on kuitenkin säilynyt. Olimme bonganneet netistä hyvän tarjouksen ja majoituimme huikean ihanassa
Peppers Blue on Blue Resort -hotellissa aivan Nelly Bayn sataman tuntumassa. Ensimmäisenä aamuna aaimiaista nauttiessamme törmäsimme aivan sattumalta Jasonin entiseen kollegaan, joka sattui myös olemaan kokenut Maggien kävijä. He tarjoutuivat ystävällisesti viemään meidän ajelulle saaren poikki, joten ei muuta kuin pinkin miniavoauton (moke) kyytiin ja menoksi!  Ajelun päätteeksi suuntasimme Forts Walk -vaellukselle, joka on saaren tunnetuin ja suosituin kävelyreitti. Parin tunnin edestakainen reitti palkitsee huikeilla näkymillä Korallimeren ylle. Samalla reitti tarjoaa kiehtovaa toisen maailmansodan historiaa linnoituksineen, tykkiasemineen ja komentopaikkoineen. Magnetic Island on Pohjois-Australian suurimman luonnossa elävän koalaväestön koti ja Forts Walk on paras paikka koaloiden bongaamiseen. Tämä oli muuten itselleni ensimmäinen kerta, kun näin koaloita luonnossa. Niiden bongaaminen on muuten aika vaikeaa, sillä ne ovat maastoutuneet hyvin puunvarsiin ja ne eivät päivisin juurikaan liiku tai ylipäätään ole edes hereillä. Reitin varrella onneksi kuitenkin bongasimme yhteensä neljä koalaa.Pienet kalliokengurut (rock wallaby) ovat toinen saaren paikallisväestö. Nämä ketterät söpöliinit elävät nimensä mukaisesti kallionkoloissa. Onnistuimme bongaamaan lauman kalliokenguruja kivikossa ollessamme kävelyllä hotellimme lähimaastossa. Ne maastoutuvat myös varsin hyvin kivikkoon ja nokturnaalisina eläiminä ne keskittyvät päivisin lähinnä lepäilyyn. 
Stage Door Theatre Restaurant -ravintola on yksi saaren must do -juttu, ja niinpä olimme varanneet paikat Dancing Queen -esitykseen. Pakko myöntää, että saavuin paikalle hieman epäileväisin mielin, sillä olin kuitenkin vuosikausien varrella ehtinyt nähdä aika monta erilaista ABBA-esitystä. Saimme kuitenkin kokea aivan erilaisen tarinan, jossa sydänsuruinen Chiquitita päätti aloittaa elämänsä puhtaalta pöydältä ja suuntasi Amerikkaan tavoitteenaan tulla dancing queeniksi. Yleisö pääsi osallistumaan mukaan esitykseen, ja matkan varrella myös Jason pääsi antamaan laulunäytteen I Do, I Do, I Do, I Do, I Do -kappaleesta ja itse pääsin bilettämään  Freddie Mercuryn kanssa.Myös muut ravintolavalintamme osuivat aivan nappiin. Toisena iltana suuntasimme nauttimaan dinnerin ja pari viinilasillista saaren toiselle puolelle, Barefoot Art Food and Wine -ravintolaan Horseshoe Bayhin. Tarjolla on rentoa mutta tyylikästä tunnelmaa, herkullisia paikallisia antimia ja laadukkaita viinejä. Ravintola toimii samalla myös taidegalleriana. Todella mielenkiintoinen kokemus! 

Viimeinen lomapäivämme valkeni valittevasti harmaana, sateisena ja tuulisena. Aamukahvia hörppiessämme bongasimme muuten pääministeri Malcolm Turnbullin lautalla hotellimme edustalla, missä hän antoi tiedonannon Ison valliriutan (Great Barrier Reef) suojelusta. Meidän oli tarkoitus suunnata snorklaamaan, mutta päätimme vaihtaa tämän suunnitelman day spa -hemmotteluun hotellimme yhteydessä, joka olikin varsin rentouttava kokemus. Nautimme myös dinnerin hotellimme Boardwalk Restaurant & Bar -ravintolassa, joka on itse asiassa yksi saaren parhaista ravintoloista. Maggien vetovoima on helppo ymmärtää. Tuo pieni saari todellakin tarjoaa ihanaa trooppista ja rentoa tunnelmaa, ja meille se oli esimerkiksi Whitsundaysia huomattavasti kohtuuhintaisempi vaihtoehto. Queenslandilainen rentous ja ystävällisyys tekee myös vaikutuksen jokaisella kerralla. Townsvillessa matkalla lentokentälle taksikuski kiteytty ytimekkäästi queenslandilaisen elämänasenteen: "If you can do something today, you rather do it tomorrow. And in the meantime, you go and have a beer"

2 kommenttia:

  1. Ihana paikka <3 Omasta vierailusta on jo aikaa mutta toivottavasti pääsen joskus uudestaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anna! Tosi kiva kuulla, että nämä olivat sinulle tuttuja maisemia. Ihana paikka todellakin, ja itsekin toivon pääseväni joskus uusintareissulle. :)

      Poista