torstai 7. huhtikuuta 2016

Syksyisiä tunnelmia Orangen viinialueella / #IGTravelThursday

Pääsiäisen roadtripillä vietimme päivän Orangen viinialueella. Tässä huhtikuun IGTT:n kunniaksi tunnelmia syksyiseltä viinialueelta Instagram-kuvien muodossa.Orangen viinialue sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan Sydneystä luoteeseen. Pääsiäisen roadtripin tukikohdastamme Canowindrasta sinne oli vain vajaan tunnin ajomatka, joten se oli käteva kohde rennolle päiväreissulle. Orangen alue on Australian vanhimpia viiniviljelyseutuja, ja 1200 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella se on Australian korkeimmalla sijaitseva viileän ilmaston viinialue. Alueen maaperä ja kasvukauden viileä ilmasto kuivine syksyineen ovat ideaalit viininviljelyyn. 

Ennen viininmaistelua kävimme tekemassä lyhyen kävelylenkin Pinnacle Lookout -näköalatasanteelle, mistä saimme ihastella upeissa syksyisissä väreissään hehkuvaa luontoa ja näkymiä Orangen viinialueen ja Lake Canobolas -järven ylle.


Ja viimein niitä viinejä! Orangen viinialueella on noin 40 viinitilaa, jotka sijaitsevat eri puolilla laajaa aluetta, joten etukäteissuunnittelu on paikallaan. Olimme valinneet muutaman viinitilan, jotka sijaitsevat suhteellisen lähellä, kätevän välimatkan päässä toisistaan. Joukkoon mahtui pari jo entuudestaan tuntemaamme viinitilaa ja pari uutta tuttavuutta. 


Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Orange on tähän mennessä yksi suosikkiviinialueistani Australiassa, ja tässä tulevat vielä omat top 5 -viinitilasuosikkini: Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Travelloverblogi, Muru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz

8 kommenttia:

 1. Ei huonot maisemat maistella viinejä. :) Mäkin kävin taannoin täällä Espanjassa parilla tilalla ja seuraaava reissu on jo suunnitelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maisemat oli tosiaan kohdillaan. Oih, mahtavia viinireissuja sinne Espanjaan, olen täällä jo Riojan maku kielellä! :)

   Poista
 2. Viinitilavierailut on ihan parhaita! Harmittaa, että en Melbournessa asuessani käynyt Yarra Valleyn tiloilla. Toivottavasti pääsisin pian uudestaan Australiaan, ja vaikka käymään täällä Orangen alueella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinitilavierailut on todellakin ihan parhaita! Tervetuloa takaisin Australiaan, täällä onneksi viinitiloja löytyy lähes joka kolkasta! :)

   Poista
 3. Viinitilavierailulle iso peukku ja kuville myös! Luulin muuten otsikon perusteella hetken, että olet käynyt viinitilalla Ranskassa, sielläkin kun Orangen pikkukaupungin liepeillä on viinitiloja, mm. Chateauneuf-du-Papen pellot. Mietin, että miten sinä sieltä pallon toiselta puolen olet Ranskaan ehtinyt viinille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Ansku! Châteauneuf-du-Pape on muuten yksi suosikkiviineistäni, mutta täytyy tunnustaa että en edes tiennyt, että se tulee Orangen alueelta. Tämä menee ehdottomasti korvan taakse - jospa ehtisin sinne seuraavalla Euroopan-reissulla. :)

   Poista
 4. Vaikka viineistä pidänkin, en ole viinimatkaillut ennen kuin nyt pääsiäisenä minäkin, mutta Sloveniassa. Sehän avasi aivan uuden ulottuvuuden matkailuun. :) Upealta näytti teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinitilat ovat todellakin aivan mahtava lisäaspekti matkailuun! Ooh, Slovenian viinit - ehkä vähemmän tunnettuja, mutta kiinnostavan erilaisia ja laadukkaita. Ja maisemat myös Sloveniassa ovat varsin kohdillaan, niin viininmaisteluun kuin muutenkin. :)

   Poista