tiistai 25. elokuuta 2015

Miniloma Hong Kongissa

Suomen-loman jatko-osan vietimme Hong Kongissa. Hong Kong on kätevä kohde minilomalle jo pelkän sijaintinsa puolesta; Euroopan-matkalla konetta on kuitenkin pakko vaihtaa jossakin. Lisäksi Jasonin joka maailman kolkkaan levittäytyneestä perheestä osa asuu Hong Kongissa. Näin ollen Hong Kong on meille luonnollinen muutaman päivän välistoppi, jonka aikana tulee hoidettua perhevisiitit, sopeuduttua paremmin aikaeroon ja nautittua Hong Kongin parhaista paloista.

Näkymät The Peak -näköalatasanteelta Hong Kongin ylle.

Hong Kongin sanotaan olevan kaupunki, jota joko rakastaa tai vihaa. Itse en tunnusta kuuluvani kumpaankaan äärikategoriaan, vaan jonnekin välimaastoon. Kuten olen aikaisemminkin todennut, Hong Kong on ehdottomasti mielenkiintoinen vastakohtien kaupunki, mutta jostakin syystä en ole koskaan lämmennyt sille aivan täydellisesti. Olen kuitenkin oppinut nauttimaan tuon kosmopoliitin miljoonakaupungin sykkeestä ja löytänyt sieltä myös omat suosikkini, joihin haluan palata aina uudestaan. Näin ollen jokaiseen Hong Kongin matkaani kuuluvat tietyt yhdistävät tekijät: vimmattu shoppailu, edullisesta hieronnasta nauttiminen sekä mahtavat ravintolaelämykset. Lisäksi joka kerta kaupungista myös löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista. 

Jasonin täti oli järjestänyt yhteisen perhelounaan COVA -ravintolaan, jossa on sunnuntaisin tarjolla aivan mahtava hummerilounas. Italialainen COVA on ehdottomasti yksi suosikkiravintolani Hong Kongissa, ja myös Jasonin perhe tuntuu muistavan tämän. Lounaan lisäksi sieltä saa myös erinomaista kahvia - mikä ei ole aina ollenkaan itsestäänselvyys tässä teen lipittäjien kulttuurissa. Tykkään aasialaisesta ja myös honkongilaisesta ruoasta, mutta parin päivän yliannostuksen jälkeen usein kyllästyn niihin sörsseleihin, joten länsimainen lounas sattui hyvään saumaan.

  
Lobster lunch; COVA
COVA Ristorante & Caffe
1/F, The Lee Gardens
33 Haysan Avenue
Causeway Bay, Hong Kong


Jo useamman Hong Kongin visiitin aikana meillä on ollut missiona löytää kaupungin parhaat rooftop -baarit. Nettisivut ja matkablogit ovat tarjonneet paljon hyviä vinkkejä (kiitos!), ja tämä empiirinen tutkimus saa jatkoa ehdottomasti seuraavallakin matkalla. Kun tutkimusmateriaalia on tarpeeksi kasassa, lupaan julkistaa listan myös omista suosikeistani. :) Kuvan WoolooMooloo Bar pääsee ehdottomasti mukaan omalle listalleni. Baarin alakerran jazz-henkinen pihviravintola vaikuttaa myös mielenkiintoiselta ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta.


WoolooMooloo Bar
31/F & Rooftop, Hennessy
256 Hennessy Road
Wan Chai, Hong Kong


Viimeisenä iltana minulle tuli yllättävä mieliteko: wonton nuudelikeitto. Aasialais-yliannostus ei näköjään enää vaivannut, haha. Jason vei minut kämäisen näköiseen Chee Kee -ravintolaan, jossa tarjoillaan todella herkullista wonton nuudelikeittoa. Henkilökunta ei puhunut sanaakaan englantia ja menukin oli vain kiinaksi ja lisäksi palvelun tasokin oli mitä oli. Kyseessä oli kuitenkin mielenkiintoinen, autenttinen hongkongilainen ravintolaelämys. Tänne on tultava uudestaankin kun tekee mieli wonton nuudelikeittoa.Chee Kee
84 Percival Street
Causaway Bay, Hong Kong
  
Sininen hetki Hong Kongissa

Voit lukea kaikki Hong Kong -postaukseni tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti