torstai 22. tammikuuta 2015

Sunny weekend in Noosa

Vietimme viime viikonlopun Noosassa Sunshine Coastilla. Noosa on tyylikäs lomakohde parin tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta pohjoiseen, missä on tarjolla upeita resort-hotelleja, rantoja ja trooppisia sademetsiä. Noosan katukuvassa ravintolat, surffikaupat ja esim. Hugo Boss ja Kookaï ovat sulassa sovussa keskenään, ja väkisinkin mieleen tulee, että Noosa on kuin trooppinen versio Sydneyn Double Bayn kaupunginosasta. 

Viikonloppu sujui varsin kuumissa tunnelmissa, sillä lämpötila kipusi lähelle +40 astetta ja henkilökohtainen sulamispiste alkoi olla lähellä, lääh... Näin ollen ohjelmassa oli siis pitkälti uintia ja rentoa oleskelua aurinkovarjon alla biitsillä. Kävimme myös tsekkaamassa mielenkiintoiset Eumundi Markets -artesaanimarkkinat, missä on tarjolla mm. paikallisia käsityötuotteita, taidetta, musiikkia ja street food -ruokaa. Löysin itselleni viimein myös kesähatun, joka tuli näissä helteissä tarpeeseen. Edellisellä Sunshine Coastin visiitillä lokakuussa keskityimme onneksi alueen upeisiin kansallispuistoihin, sillä nyt olisi ollut aivan liian kuuma vaelluksiin.

Rantaelämää, Noosa Main Beach

Noosa Main Beach

Hastings Street, Noosa

Eumundi Markets

Asustimme Noosa Sun Motel -hotellissa Noosavillessa, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Noosan keskustasta. Hotelli on myös TripAdvisorin suosittelema ja tarjoaa ehdottomasti vastinetta rahalle, voin itsekin lämpimästi suositella. 

Noosan alueella on vilkas ravintola- ja kahvilakulttuuri. Ensimmäisen illan hengailimme Noosan satamassa sijaitsevassa ihastuttavassa Harbour Wine Bar -viinibaarissa, jossa voi nauttia mahtavia sekä paikallisia että eurooppalaisia viinejä. Nappasimme fish & chipsit viereisestä Harbour Fish Marketista ja voilà - herkullinen dinneri meren äärellä oli siinä! Lauantai-iltana suuntasimme funky-henkiseen Zachary's -ravintolaan. Myös kahvilavalinnat osuivat aivan nappiin: sekä Beans and Bagels että Little Cove Coffee -kahvilat ansaitsevat myös pisteet. 

Little Cove Coffee Co, Noosaville

Mukavaan viikonloppuun mahtui myös pieni annos draamaa. Ensimmäisen biitsipäivän päätteeksi sain pahan allergisen reaktion ja jouduin tietenkin paniikin valtaan. Kyseessä olivat ilmeisesti "meritäit" (sea lice), jotka ovat siis jotain minimaalisen pieniä meduusoja, joita ei voi edes nähdä ja joiden pistoja ei yleensä edes huomaa. Havahduin itsekin vasta siinä vaiheessa, kun iho kutisi ja oli puna-valkeiden laikkujen peitossa. Aaargh! Sain apteekista allergialääkkeitä, ja parin päivän jälkeen kaikki laikut ja kutina olivat onneksi poissa. Onneksi ei siis mikään sen vakavampi trooppinen tauti tällä kertaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti