sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Lomaile Australiassa ja auta maastopaloista toipuvia alueita

Lomaile Australiassa ja auta maastopaloista toipuvia alueita pääsemään takaisin jaloilleen. Tässä inspiraatiota Australian matkallesi! 


Australian viimeaikaiset rajut maastopalot ovat vaikuttaneet yhteisöihin maan joka kolkassa. Tuhot ovat järkyttäviä: ainakin 34 ihmistä on kuollut, yli 2500 kotia on palanut maan tasalle,  ja arviolta miljardi eläintä on saanut surmansa. Tuhoalueen laajuus on noin 18 miljoonaa hehtaaria. 

Maastopalot on onneksi suurimmaksi osin saatu viimein tainnutettua, ja tällä hetkellä täällä Australian itärannikolla nautitaan kauan kaivatuista sateista. Monet tuhoalueet ovat avanneet taas ovensa turisteille, ja luonto on myös jo osoittanut toipumisen merkkejä.


Monet australialaiset ovat riippuvaisia turismista, ja näin kesän huippusesongin keskellä palojen vaikutukset ovat konkreettisesti nähtävillä, sillä monet ihmiset ovat peruuttaneet matkasuunnitelmansa. Tourism Australian uusi Holiday Here This Year -kampanja kehottaakin niin paikallisia kuin turisteja yksinkertaisesti lomailemaan Australiassa - se on nimittäin lahjoitusten ohella paras keino tukea yhteisöjä pääsemään takaisin jaloilleen. 

Tässä inspiraatiota Australian matkallesi! Se todellinen Australia löytyy ehdottomasti miljoonakaupunkien ulkopuolelta, ja nämä paloista toipuvat upeat kohteet tarvitsevat nyt kipeästi tukea. Matkusta alueille, käytä paikallisia palveluista ja valitse paikallisia tuotteita. 


Kangaroo Island, South Australia


Adelaiden eteläpuolella sijaitseva idyllinen saari on luonnonrakastajien taivas. Täältä löydät koskemattomia rantoja ja villiä luontoa. Saaren paikallisasukkaisiin kuuluvat hylkeet, delfiinit, nokkasiilit, koalat, ja tietenkin kengurut. Luonnon lisäksi voit nauttia saaren erinomaisista viineistä ja paikallisista herkuista. 

Lue lisää: Kangaroo Island (alueen virallinen matkailusivusto)Adelaide Hills, South Australia 

Tämä sadunomaisen kaunis viinialue sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Adelaidesta. Adelaide Hillsin kukkuloilta löydät Etelä-Australian parhaita viinejä, ravintoloita ja maisemia. 

Lue lisää: Adelaide Hills (alueen virallinen matkailusivusto)Gippsland, Victoria

Halusitpa hemmottelua, kulttuuriperintöä, ulkoilua, kaunista luontoa, taidetta tai hyvää ruokaa, Victorian Gippslandin alue tarjoaa sen kaiken. 

Lue lisää: Gippsland (alueen virallinen matkailusivusto)Snowy Mountains, New South Wales


Australia ei suinkaan ole pelkkä ikuisen kesän maa. Snowy Mountainsin alueella voit sen nimensä mukaisesti nauttia lumisista vuorista ja talvisista aktiviteeteista. Paras hiihtokausi ajoittuu Australian keskitalvelle eli heinä-elokuulle. 

Lue lisää: Snowy Mountains (alueen virallinen matkailusivusto)Eurobodalla, New South Wales


Eurobodallan alue New South Walesin etelärannikolla tunnetaan upeista, hiljaisista rannoistaan ja herkullisista ostereista ja muista meren antimista. Montague Islandin lähellä voit sukeltaa leikkisien hylkeiden kanssa ja bongata söpöjä pikku pingviinejä. 

Lue lisää: Eurobodalla (alueen virallinen matkailusivusto)Gold Coast Hinterland, Queensland


Gold Coastin alue on paljon muutakin kuin loputonta hiekkarantaa ja syntisiä huvituksia. Tunnin ajomatkan päässä sisämaan puolella voit samoilla ikivanhojen sademetsien keskellä. Mount Tamborinen alueelta löydät suloisia kahviloita ja viinitiloja. 

Lue lisää: Gold Coast Hinterland (alueen virallinen matkailusivusto)Sunshine Coast Hinterland, Queensland 


Sunshine Coastin alue on ehdottomasti yksi suosikeistani koko Australiassa, minne palaamme aina uudestaan. Luonnonkaunis ja seesteinen Sunshine Coastin sisämaa tarjoaa muinaisia tulivuorenhuippuja, vehreitä sademetsiä ja pittoreskeja vesiputouksia. 

Lue lisää: Sunshine Coast Hinterland (alueen virallinen matkailusivusto)Granite Belt, Queensland 


Vaihda kaupungin hulina maaseudun rentoon vieraanvaraisuuteen. Granite Beltin alue tunnetaan henkeäsalpaavista luonnonmaisemista, mielenkiintoisista vaihtoehtoisista viineistään ja paikallisista tuotteistaan. 

Lue lisää: Southern Downs & Granite Belt (alueen virallinen matkailusivusto)Ajankohtaista tietoa maastopalojen alueellisista vaikutuksista löydät täältä

Share the love! Ota osaa kampanjaan ja jaa Australian lomatunnelmasi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #HolidayHereThisYear


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti