torstai 22. maaliskuuta 2018

Hoi An - Tunnelmallinen aikamatka entisaikojen Vietnamiin

Vietnamin minilomamme jatkui Da Nangista noin 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Hoi Aniin, jota monet ovat hehkuttaneet jopa koko Vietnamin parhaaksi kohteeksi. Odotukset olivat siis korkealla saapuessamme ikivanhaan lyhtyjen kaupunkiin.


Da Nangin kaoottinen liikenne jäi taaksemme ja noin puolen tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme riisipeltojen keskeltä ikivanhaan, pieneen kaupunkiin ja tuntui, että siirryimme välittömästi ajassa taaksepäin. Hoi An on Da Nangiin verrattuna hyvin rauhallinen ja pieni kaupunki, jonka aito ilmapiiri on havaittavissa joka puolella. Elämänrytmi on hidas ja perinteet näkyvät vahvasti katukuvassa. Hoi Anin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin keskusta on erittäin hyvin säilynyt ja se on kunnostettu ranskalaista siirtomaa-arkkitehtuuria kunnioittaen. Keskustan kadut on pyhitetty jalankulkijoille ja polkupyörille, mutta turistihärveleiltä ja selfiekeppilaumoilta ei kuitenkaan voinut välttyä. Kaupungin kapeille lyhtyjen koristamille kaduille voi uppoutua seikkailemaan tuntikausiksi. Kaupungin halki kulkevalla Thu Bon -joella voi seilata pienellä veneellä ja iltahämärässä laskea veteen paperisen kynttilänlyhdyn. Erityisesti iltaisin joenvarrella vallitseekin hyvin satumainen tunnelma. Vierailu torialueella on myös jo itsessään elämys. Myynnissä on kaikkea mahdollista turistikrääsästä tuoreisiin hedelmiin ja vihanneksiin sekä eläviin kanoihin. 


Kaupungin tunnetuin maamerkki on punainen katettu silta, jonka japanilaiset kauppiaat rakennuttivat 1500-luvun lopussa. Vanhaankaupunkiin myydään edullisia pääsylippuja, joilla pääsee käymään japanilaisella sillalla, temppeleissä, museoissa ja perinteisissä taloissa sekä käyskentelemään suljetuilla kujilla. 


Hoi An on lisäksi yksi Vietnamin parhaista paikoista vaatteiden teettämiseen edullisesti. Kannattaa kuitenkia kysyä suosituksia räätäleistä, sillä kaikki eivät ole yhtä laadukkaita. Jason teetti itselleen puvun, joka oli valmis jo seuraavana päivänä. Hotellimme suosittelema Bi Tailor oli erinomainen ja palvelu ystävällistä. 

Kaupungilla kävellessä ei voi olla poikkeamatta toinen toistaan houkuttelevampiin pieniin ravintoloihin. Vietnamilainen ruoka on herkullista ja myös Hoi Anin kulinaristiset elämykset ovat moninaiset. Illalliselle on mukava rauhoittua jokivarteen nauttimaan kaupungin tunnelmasta. Kannattaa myös ehdottomasti maistaa banh mi -patonkeja, jotka ovat lähtöisin juuri Hoi Anista.


Hoi Anin hintataso on edullinen ja varsin kohtuullisella budjetilla voi majoittua hyvinkin laadukkaasti. La Siesta Resort & Spa -hotelli oli erinomainen valinta ja se tarjosi suorastaan aivan huikeat puitteet romanttiselle minilomalle. Olisin voinut jäädä sviittiimme vaikka asumaan! Entisaikojen Vietnamia, hyvää ruokaa ja rauhallista tunnelmaa etsivälle Hoi An on erinomainen lomakohde. Hoi An oli todellakin kirjaimellisesti kuin aikamatka ajassa taaksepäin. Sen aitoa ilmapiiriä eivät latistaneet edes turistilaumat. 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

2 kommenttia:

 1. Kävimme tyttöystävän kanssa Hoi Anissa tänä vuonna ja se oli ihan OK :) Kaupunkia on kuitenkin kehuttu ja ylistetty ihan turhaan.
  Valitettavasti liian kaupallinen ja aivan valtavasti turisteja. Parempiakin paikkoja maailmasta löytyy...
  Oli kuitenkin kiva reissu sillä kävimme myös muualla keski-Vietnamissa ja myös Singaporessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin reissun aikana turisteja oli välillä ihan tungokseksi asti, vuodenvaihde on kuulemma suosittua aikaa. Muuten kyllä kaupungin aito tunnelma teki vaikutuksen.

   Kiva kuulla, että teillä oli kuitenkin muuten mukava reissu. Keski-Vietnam ja Singapore kuulostaa oikein mainiolta kombolta. :)

   Poista