torstai 7. joulukuuta 2017

10 syytä matkustaa Sydneyyn

Sydney on ollut kotikaupunkini jo yli viisi vuotta ja se on ehdottomasti minulle se maailman paras kaupunki. Viime viikolla National Geographic -lehti listasi Sydneyn yhdeksi top 10 -kohteeksi vuonna 2018. Sen innoittamana listasin 10 syytä, miksi jokaisen kannattaa vierailla Sydneyssä ainakin kerran elämässään - kenties jo ensi vuonna: 

1. Ikoniset maamerkit
Klassisen upea Oopperatalo, mahtipontinen Harbour Bridge -silta ja Bondi Beach -ranta ovat jo itsessään matkailijoiden tuntemia käsitteitä. Viime vuonna remontoitu Oopperatalo nyt upeampi kuin koskaan - ja sen ansiosta Sydney myös kiilasi National Geographin listalla kärkijoukkoon.


2. Ilmasto
Sydneyn ilmasto on aurinkoinen ja varsin miellyttävä ympäri vuoden. Kesät eivät ole liian hioastavan kuumia eikä talvisin tarvitse kahlata loskassa. 

3. Rento elämänasenne
Elämäntyyli Sydneyssä on toki kiireisempää kuin muualla Australiassa, mutta no worries -asenne kuuluu elämäntyyliin täälläkin. 

4. Rannat
Miljoonakaupungin ja kilometrejä pitkän rantaviivan kontrasti on ehdottomasti osa Sydneyn ainutlaatuisuutta. Monet Sydneyn rannoista kuuluvat New South Walesin osavaltion ja jopa koko Australian parhaimpien rantojen joukkoon. Ikoniset Manly ja Bondi Beach ovat erityisesti turistien suosiossa, mutta kauempaa löydät myös paikallisten suosikit.


5. Monikulttuurisuus
Sydneyn katukuva on todella monikulttuurinen. Monikulttuurisuus on ollut alusta lähtien koko Australian perustavanlaatuinen piirre, sillä neljännes maan väestöstä on syntynyt maan ulkopuolella. 

6. Ruokakulttuuri
Sydney on foodien märkä päiväuni, sillä tarjolla on niin maailmanluokan ravintoloita kuin street foodia pikkunälkään ja kaikkea siltä väliltä. Moderni australialainen keittiö ei ole ehkä käsitteenä kovin tuttu, mutta Sydneyssä kannattaa olla ennakkoluuloton ja kokeilla rohkeasti uusia makuelämyksiä. Kaupungin monikulttuurisuus näkyy vahvasti myös ruokakulttuurin puolella. Mitä tahansa etsit, löydät sen täältä.


7. Erilaiset kaupunginosat
Sympaattiset ja toisistaan poikkeavat kaupunginosat tasapainottavat keskustan hektisyyttä ja niistä myös löytyy kaupungin sydän. Matkaa lautalla Watsons Bayhin, tutustu Surry Hillsin viinibaareihin, suuntaa Newtownin boheemiin yöelämään, maistele paikallisia oluita Marricvillen lukuisissa pienpanimoissa, vietä rento rantapäivä Coogee Beachilla...


8. Tapahtumat
Sydney on vibrantti kaupunki, jossa järjestetään koko ajan erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Tarjolla on mm. urheilu- ja taidetapahtumia, viini- ja musiikkijuhlia sekä monikulttuurisia festivaaleja.


9. Kaupungin vihreys
Sydney on ihanan vihreä. Kaupungin keskustassa voi poiketa Hyde Parkiin tai kasvitieteelliseen puutarhaan ja unohtaa kokonaan olevansa miljoonakaupungin keskustassa.


10. Lähialueen luontokohteet
Kun kaupungin hulina alkaa väsyttää, voi helposti suunnata päiväreissulle kaupungin ulkopuolelle. Sydneyn lähistöltä löytyy monia mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Royal National Park -kansallispuisto, Blue Mountains -vuoristo sekä useita viinialueita, kuten Hunter Valley ja Southern Highlands.


Oih, listaa voisi jatkaa vaikka millä mitalla... Oletko sinä käynyt Sydneyssä tai onko kaupunki haaveissasi? 

Tämä kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa, jonka tarkoituksena on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat matkablogit Travellover ja Vagabonda. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 

12 kommenttia:

 1. Me ei olla vielä koskaan päästy Australiaan asti, mutta Sydney olisi luonnollisestikin listalla :) Kivaa olisi yhdistää kaupunki- ja rantaloma, ja Australiassa varmasti saisi luonto-osuudenkin hyvin ympättyä samaan reissuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australiassa voi tosiaan helposti yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Sydney on mainio paikka aloittaa Australian matka - joku päivä sitten. :)

   Poista
 2. Miksi Australian pitää olla niin kaukana? Jokainen lukemani postaus sieltä saa ajattelemaan, että kyllä minä sinne tahdon, mutta vaikka viime kesän hengailin Kaakkois-Aasiassa, josta aika lyhyellä pyrähdyksellä pääsisi kenguruiden maahan, jätin sen taas tekemättä. Jotenkin maan valtava koko saa ajattelemana, että eihän sinne voi viikoksi tai kahdeksi lentää. Mutta jos alkaisi vaikka mutustella palan kerrallaan. Kaupunki kerrallaan. Oli tässä nimittäin taas ihan riittävästi syytä vaikkapa juuri Sydneyn-matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Australia on tosiaan niin kaukana kaikesta ja valtavan kokoinen maa. Pieni pala kerrallaan on oikein hyvä suunnitelma, tervetuloa! :)

   Poista
 3. Hahaa, olen ajan hermoilla! Olen suuntaamassa tammikuussa Sydneyyn reiluksi viikoksi. Kovin paljon en ole reissuani vielä ehtinyt suunnitella, mutta uskon kaupungin silti tarjoavan paljon nähtävää. Mikään rantaihminen en ole, mutta luontokohteita odotan innolla ja muutenkin kaupungin hyväksi kehuttua tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, tervetuloa Sydneyyn! Tammikuussa täällä on kesä parhaimmillaan. Reilu viikko on hyvä aika, näkemistä ja tekemistä kyllä riittää. Ja oih, Sydneyn tunnelma on tosiaan aivan ihana!:)

   Poista
 4. Voi, kunpa Australia olisi hieman lähempänä! Nuo kaikki kohdat kolahti ja olis kyllä joskus mahtavaa päästää sinne pallon toiselle puolelle. Mutta sinne ei ihan pariksi viikoksi voi lähteä ja nelihenkisen perheen roudaaminen sinne on aika hinnakasta. Mutta haaveilla saa ja pitää! Ja sitä voi kartuttaa tietoa ja matkakuumetta lukemalla näitä Aussi-postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, haaveilla saa ja pitääkin! Blogien ja kuvien kautta pääsee onneksi helposti nojatuolimatkalle. :)

   Poista
 5. Kävin Sydneyssä kymmenen vuotta sitten, joten muistikuvat alkaa jo haalentua siihen malliin, että pitäisihän siellä päästä jo käymään uudestaan. Olen pienesti alkanut haaveilla Australian-reissusta ensi syksynä... Mutta saa nähdä, että maltanko säästää lomaviikot sinne saakka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa käymään uudestaan! Mielenkiintoisia kohteita kyllä riittää, suosikkeihin on aina ihana palata - mutta toisaalta on halu aina kokea jotain uutta.. :)

   Poista
 6. Hienolta näyttää! kiva kooste. Australiassa haluaisin joskus käydä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Susanna! Tervetuloa käymään Australiassa! Maa on toki kaukana kaikesta, mutta ehdottomasti pitkän matkan arvoinen. :)

   Poista