torstai 6. lokakuuta 2016

Floriade - kevään kukkaloistoa Canberrassa / #IGTravelThursday

Kevät on täällä! Varma merkki keväästä on loistokkaissa väreissään hehkuvat tulppaanit, joita kävimme viime viikonloppuna ihailemassa Canberrassa. Tässä hieman kukkaterapiaa lokakuun IGTravelThursdayn merkeissä. 

Kukkaloistoa. Kuva: elizadoesoz

Floriade -kevätfestivaali järjestetään vuosittain Australian pääkaupungissa Canberrassa. Tapahtuma on kohonnut koko kaupungin suurimmaksi tapahtumaksi, ja se houkuttelee joka vuosi vierailijoita ympäri Australiaa ja jopa ulkomailta asti. Floriade järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988 Canberran 75-vuotisjuhlan kunniaksi, ja sen formaatti pohjautuu maailmankuulun hollantilaisen Keukenhofin puutarhaan. Tapahtuma kuitenkin yllätti suosiollaan niin paljon, että festivaali on järjestetty siitä lähtien joka vuosi, tosin joka kerta uudella teemalla, ja kyseessä on muuten koko eteläisen pallonpuoliskon suurin kukkafestivaali. 

kuva: floriade_australia

Floriade tarjoaa upeita kukkaistutuksia, taidetta, viihdettä, performansseja ja paljon muuta. Lisäksi tarjolla on puutarha- ja käsityöläistuotteita - ja olisipa yhdestä kojusta irronnut mukaan myös infrapunasauna (myyjä muuten väitti sen discovaloin ja musiikkilaitten varustetun hökötyksen olevan paljon parempi kuin perinteinen sauna - hmph, rohkenen epäillä). 

kuva: floriade_australia

kuva: floriade_australia

Muutamana iltana järjestetään lisäksi NightFest, jolloin Floriade näyttäytyy upeasti valaistuna tarjoten aivan uudenlaisen perspektiivin - aivan mainio date night -kokemus. 

Floriade NightFest. Kuva: elizadoesoz

Floriade järjestetään tänä vuonna 17.9.-16.10. - vielä ehdit mukaan! Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta Instagram-kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat TravelloverblogiMuru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz.

5 kommenttia:

 1. Ooh mitä kukkia! Kevät on niiiiin mun lempivuodenaika! Parin päivän päästä ollaankin Adelaidessa ja odotan kaunista kevättä sielläkin olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna! Kevät on myös oma lempivuodenaikani. Tervetuloa Australiaan ja nauttikaa Adelaiden keväästä! :)

   Poista
 2. Ihanaa väriloistoa! Aina niin hassua ajatella, että siellä tosiaankin ollaan aina ihan muussa vuodenajassa kun täällä Euroopassa. Muut muistelee IGTT-postauksissaan kesää tai fiilistelee syksyä, mutta siellä iloitaankin keväästä :)

  VastaaPoista
 3. Piti hetki hieraista silmiä, että tulppaaneja lokakuussa, mutta toisella puolella maapalloa kaikki on mahdollista. :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista