torstai 3. maaliskuuta 2016

5 x Kaakkois-Queenslandin parhaat luontokohteet / #IGTravelThursday

Maaliskuun IGTravelThursdayn teemana on luontomatkailu. Sen kunniaksi halusin fiilistellä Brisbanen lähialueen parhaita luontokohteita. Reilu vuosi sitten palasimme Brisbanesta, missä vietimme aivan huikeat puoli vuotta Jasonin työrotaation takia. Siinä ajassa ehdimme koluta monia Brisbanen lähialueen mielenkiintoisia kansallispuistoja, nauttia mahtavista rannikkomaisemista ja valloittaa vuorenhuippuja. Queenslandin uniikki luonto on todellakin jotain aivan omaa luokkaansa!Tässä tulevat omat Top 5 -suosikkini Kaakkois-Queenslandin luontokohteista: 

1. Fraser Island 

Hervey Bayn edustalla sijaitseva maailman suurin hiekkasaari Fraser Island on ehdottomasti Kaakkois-Queenslandin helmi. Saari on muodostunut satojen tuhansien vuosien aikana hiekasta, jota on kulkeutunut Australian kaakkoisosista ja jopa Etelämantereelta saakka. Fraser Island ei kuitenkaan ole pelkkää hiekkaa, vaan saarella on varsin monipuolinen ja ainutlaatuinen luonto eukalyptusmetsistä subtrooppisiin sademetsiin. Lisäksi saarella on makean veden järviä, jotka ovat maailman puhtaimpien joukossa. Saarella ei ole tavattu koalia tai kenguruja, mutta sen sijaan saarella voi nähdä mm. useita erilaisia liskoja, käärmeitä ja dingoja. 

Lake McKenzie, Fraser Island

2. Glass House Mountains 

Glass House Mountainsin alueella on yhteensä 11 kukkulaa, jotka muodostuvat ikivanhasta vulkaanisesta kivestä. Vuoret on nimennyt tutkimusmatkailija James Cook, sillä saapuessaan rannikolle v. 1770 nämä kukkulat muistuttivat häntä englantilaisista lasiuuneista. Kipusimme Mount Ngungunin huipulle, joka on alueen korkein kukkula jonne oli luvallista kiivetä. Lisäksi teimme pari lyhyempää vaellusta, ja viimeisellä etapilla bongasimme yllättäen myös jättiläiskokoisen liskon puussa ihan lähietäisyydellä. 

That view makes the climb worth it!

Näkymät Mount Ngungunin huipulta; Glass House Mountains

3. North Stradbroke Island 


Brisbanen edustalla puolen tunnin lauttamatkan päässä sijaitsee maailman toiseksi suurin hiekkasaari Stradbroke Island, paikallisittain Straddie. Straddien ehdoton must do on North Gorge Walk -rannikkokävely, joka tarjoaa upeat maisemat saaren rosoisilta kallioilta merelle sekä mahdollisuuden bongata valaita ja muita merieläimiä.

North Stradbroke Island
4. Noosa Coastal Walk

Noosa Coastal Walk soveltuu hyvin myös ei niin hard core -vaeltajille, sillä kyseessä oli paremminkin rento kävely rantaviivaa myötäillen. Matkalla on upeita rantoja ja kävimme pari kertaa vilvoittelemassa meressä. Matkalla bongasimme lisäksi valaan ja poikasen, jotka esittivät mahtavia hyppyjä!

Noosa National Park

5. Lamington National Park 


Lamingtonin kansallispuisto on vähemmän tunnettu upea luontokohde, joka sijaitsee n. 110 kilometrin päässä Brisbanesta etelään. Alue on subtrooppista sademetsää ja se kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Myös ajomatka kapeaa ja mutkikasta vuoristotietä pitkin tarjosi aikamoisen seikkailun, ja välillä matkalla lehmiä jolkotteli tien yli kaikessa rauhassa.

Lamington National Park


Share the love!
Pidetään yllä hyvää IGTT-pöhinää, kommentoidaan toisten juttuja ja jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa! :)


Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Travelloverblogi, Muru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löydät Instagramissa nimellä @elizadoesoz

5 kommenttia:

 1. Vau mitä maisemia! Etenkin tuo viimeinen kuva on kerrassaan hengästyttävän upea! Tuonne minäkin haluan. :)

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat ja tuttuja maisemia :) Brisbanen lähistöltä löytyy kyllä nähtävää ihan mielettömästi!

  VastaaPoista
 3. Voi tuota meren kirkkautta. Ah ja voih. Nyt en kykene kuin huokailemaan!

  VastaaPoista
 4. Jo on upeita maisemia, en kestä! Auringonlasku/nousu kuvat toimii aina ja tuo Noosa National Parkin kuva on kuin postikortista <3

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia kuvia! Noihin maisemiin kun pääsisi... Tuo viimeinen kuva! <3

  VastaaPoista