torstai 7. tammikuuta 2016

Matkavuosi 2015 / IGTravelThursday

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Olen juuri palannut takaisin kotiin joululomareissulta Hong Kongista. Vaikka matkalaukku on edelleen itselleni tyypilliseen tapaan purkamatta keskellä olohuoneen lattiaa, on tämä kuitenkin hyvä tilaisuus luoda katsaus viime vuoden matkoihin ja kurkistaa myös vähän tulevaan.

Queensland, Australia

Viime vuoden alussa kotipaikkamme oli vielä ihana Brisbane, ja vuoden ensimmäiset matkat suuntautuivat aurinkoisen biitsipäivän viettoon suosikkirannallemme Burleigh Heads Beachille Gold Coastille, viikonlopuksi tyylikkääseen Noosaan Sunshine Coastille, Australia-päivän pitkän viikonlopun viettoon Hervey Bayhin ja Fraser Islandille ja paluumatkalla aamuvarhain vielä Tin Can Bayhin ruokkimaan delfiinejä. Tammikuun lopulla oli sitten aika pakata kimpsut autoon ja suunnata takaisin Sydneyyn. Itärannikon roadtripin välietapit olivat Coffs Harbour, Port Macquarie ja Port Stephens. New South Wales, Australia

Pienen kotiutumiskriisin jälkeen helmikuussa Sydney muodostui jälleen kodiksi, ja tällä kertaa ihan pysyvästi. Sydneyn parhaita puolia on se, että joka viikonloppu voi tuntea olevansa minilomalla, sillä kaupungissa ja sen lähialueilla riittää näkemistä ja tekemistä - ja aina jotain uutta ja kiinnostavaa. Vietimme pääsiäisen aina ihastuttavassa Port Stephensissä. Vietimme pari rentouttavaa viikonloppua Hunter Valleyn viinialueella, ja kohokohta oli ehdottomasti joulukuun alussa Elton Johnin konsertti Hope Estate -viinitilalla. Lisäksi kävimme nauttimassa yhden talvisen viikonlopun Mudgeen viinialueella. Lisäksi teimme monia mukavia vaelluksia ja rannikkokävelyjä Sydneyn lähimaastoissa.  Suomi ja Ruotsi

Puolentoista vuoden tauon jälkeen oli taas aika matkata Suomeen, tällä kertaa nauttimaan Suomen kesästä. Meillä oli todella hyvää tuuria säiden suhteen, sillä Suomen viime kesä ei tainnut olla se parhain. Risteilimme myös Ruotsiin moikkaamaan sukulaisia monen vuoden taon jälkeen. Oli ihanaa ja kaikki niin täydellisen toimivaa ja järjestelmällistä - ulkosuomalainen sai ihan kokea kulttuurishokkeja omassa entisessä kotimaassaan. Loman lopuksi saimme myös kokea mukavan yllätyksen, upgreidauksen business-luokkaan lennolla Helsingistä Hong Kongiin. Kyllä kelpasi! Hong Kong, Zhuhai ja Macao

Hong Kongissa kävimme viime vuonna kaksi kertaa, onhan se kätevä välistoppi Euroopan matkoilla, ja lisäksi päätimme viettää siellä myös joulun Jasonin perheen kanssa. Hong Kong tarjoaa joka kerta huikeita kontrasteja, loputtomia shoppailu- ja ruokailumahdollisuuksia, kiinalainen perhe-elämä kulttuurishokkeja ja opettaa itselleni samalla (toivottavasti) lisää avarakatseisuutta ja sopeutuvaisuutta. Ei se helppoa aina ole, ja seuraavassa blogikirjoituksessa lisää tarinaa joululomastamme - tietenkin parisuhde- ja kulttuurishokeilla höystettynä. Joululomaamme kuului myös parin päivän "rentouttava" resort-loma Zhuhaissa manner-Kiinan puolella ja paluumatkalla myös päivä mielenkiintoisessa Macaossa. Näistä myös seuraavassa blogikirjoituksessa lisää. 
Minne matka tänä vuonna?

Oih, ihania matkoja ja muistoja! Kaikkialle sitä onkin ehtinyt viime vuonna! Toivottavasti edessä on myös vähintäänkin yhtä hyvä matkailuvuosi. Tämän vuoden matkasuunnitelmat ovat vielä hyvin alustavia. Tammikuun lopulla suuntaamme Australia-päivän pitkän viikonlopun viettoon Jervis Bayhin. Suunnitelmissa on myös ainakin viikonlopun reissu Orangen viinialueelle ja toivottavasti tänä vuonna taas vaihteeksi pääsemme laskettelemaan Snowy Mountainsille. Uusi-Seelanti on edelleen omalla bucket-listallani - on se vaan niin lähellä mutta silti niin kaukana. Ja toiveena on myös matka keväiseen Eurooppaan. Iik, tässähän jo ihan innostuu! Mutta tavaroiden pakkaamisesta tai purkamisesta tuskin innostun koskaan. Oh well, kyllähän tuon olohuoneen lattialla lojuvan matkalaukun yli pääsee esimerkiksi kätevästi hyppäämällä. :)

Iloksenne voin kertoa, että sain Hotels.com -verkkokaupalta  alennuskoodin*, joka varmasti nostattaa matkakuumetta entuudestaan. 

*Yhteistyössä Shophop.fi:n kanssa


Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat
 MurumouRimma + Laura ja Travelloverblogi. Kuka tahansa voi osallistua mukaan kampanjaan, lue ohjeet täältä. Minut löydät Instagramista nimellä @elizadoesoz

16 kommenttia:

 1. Huikeita matkakuvia! Hyvältä kuulostaa myös suunnitelmat tälle vuodelle :)

  VastaaPoista
 2. Jään mielenkiinnolla odottamaan postausta teidän joululomasta ja kulttuurieroista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Terhi! Se oli tosiaan jo viides HK:n reissu, mutta eipä noista kulttuurishokeista vieläkään olla näköjään päästy eroon, haha. :) Postaus pian tulossa.

   Poista
 3. Ihana vuosi, ihania paikkoja! Oon kuullut tosta Tin Can Baystä ennenkin mutta jotenkin se on itärannikolla jäänyt välistä. Onko ne delfiinit siellä ihan vapaasta tahdostaan? Jervis Bay ja Snowy Mountains myös täällä suunnitelmissa tälle vuodelle.. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, ja hyvää uutta vuotta! Tin Can Bayn delfiinit ovat siellä ihan vapaasta tahdostaan. Tarina on ihana: vuosia sitten yksi loukkaantunut delfiini oli saapunut merenlahteen pitäen sitä turvapaikkanaan ja paikalliset ihmiset olivat ruokkineet ja hoivanneet sen takaisin kuntoon. Siitä lähtien delfiini on palannut takaisin joka aamu ja tuonut myös mukanaan muita delfiinejä. :)

   Poista
 4. Olipas taas varsinainen kimara tuttuja Aussi-paikkoja heti tuossa postauksen alussa, tuli ikävä kengurumaahan! Mut suosittelen kyllä superlämpimästi sitä "naapuria" eli Uutta-Seelantia, se on nin mieletön kohde ettei mitään järkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day, ja terkut kengurumaasta! Kiitos suosituksesta, NZ on ehdottomasti bucket-listalla. :)

   Poista
 5. Ainakin näitä kuvia katsoessa todella näyttää, että elät unelmaa! Toki elämä missä tahansa muuttuu epäilemättä arjeksi, mutta ainakin puitteet ovat kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annika! Arki on toki arkea myös täällä, mutta puitteissa ei todellakaan ole valittamista. Olen onnellinen, että olen päässyt näkemään ja kokemaan paljon Australiaa, mutta niin paljon on myös vielä näkemättä.

   Poista
 6. Voi noita Australian kuvia <3. Mä todella luulen, että lähivuosina pitää lähteä käymään siellä päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku! Tervetuloa Australiaan, täällä on tosiaan niin paljon näkemistä ja kokemista, ja maan eri osat ovat niin erilaisia. Eihän tätä maata voi kuin rakastaa! :)

   Poista
 7. Mun bucket-listalla on aina ollut Australia ja Uusi-Seelanti, mutta jostain syystä on tullut jämähdettyä tänne Thaimaahan. Upeita kuvia sulla Ausseista (ja muualtakin), eikä yhtään vähentänyt mielenkiintoa sille suunnalle. Joku päivä vielä...
  Ja allekirjoitan muuten täysin ton "lähellä on liian kaukana" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. G'day, ja tervetuloa Australiaan! Ihana maa, en voi kuin lämpimästi suositella. :) Omalla kohdallani on suorastaan noloa, että vielä näin kolmen Aussi-vuoden jälkeen NZ on edelleen käymättä, vaikka se onkin tuossa lähellä - kiinnostavia matkakohteita on vain niin paljon, ja jotenkin sitä ajattelee että noihin lähikohteisiin pääsee aina. Mutta bucket-listalla NZ ehdottomasti on!

   Poista
 8. NZ on ollut minun haaveeni pikkuteinistä saakka.. jotenkin sitä vaan on eksynyt aina ihan toiselle puolen maailmaa, mutta vielä joku päivä! Hienoja paikkoja oot nähnyt viime vuonna ja mahtavia reissusuunnitelmia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Eveliina! NZ on ollut minullakin haaveena jo pitkään, toivottavasti viimein tänä vuonna sinne pääsisin. Mukavaa matkavuotta myös sinulle! :)

   Poista