torstai 3. joulukuuta 2015

'Tis the Season / IGTravelThursday

Joulukuu - eli kesä on virallisesti alkanut, ja samoin myös Sydneyn joulukausi. Sydneyn joulukausi onkin jotain ihan omaa luokkaansa. Aurinkoiset päivat, lempeät kesäyöt, ja joulutunnelmaa aussien omalla twistillä palmupuiden katveessa.

Hyde Park; kuva @christmasdownunder

Joulukoristeita on alkanut ilmestyä kaupungille jo marraskuun aikana, mukaan lukien joulukuusi toimistomme aulaan, ja virallisesti Sydneyn joulukausi avattiin viime viikonloppuna. En ole valitettavasti itse ehtinyt juurikaan kaupungille kuvaamaan kaupungin joulutunnelmaa, sillä päivät kuluvat toimistolla ja illat joko fitness-treenien merkeissä tai (lisääntyvissä määrin) viiniä lipittaen meren rannalla. Olen päässyt ihastelemaan kaupungin koristeita ja kauppojen jouluisia näyteikkunoita lähinnä pikaisesti lounastauoilla - ja tietenkin Instagramista.

Joulukauden avaus, Martin Place; kuva @cityofsydney

Kimallusta, glitteriä ja mahtipontisuutta. Sydneyn joulukaudesta ei loistetta puutu ja pohjoismainen minimalismi on siitä hyvin kaukana.
Kuvat: @australia @party0059
@el_stepho @stephtee

David Jones -tavaratalon kuuluisa jouluikkuna on tänä vuonna saanut paljon kritiikkiä mediassa ja erityisesti lapset ovat olleet todella pettyneitä "tylsään ja värittömään" jouluikkunaan. Itse sen sijaan tykkäsin tämän vuoden vintage-tyylisestä jouluikkunasta, jossa soi 50-luvun jazz-henkinen joulumusiikki.

David Jones -tavaratalon jouluikkuna; kuva @elizadoesoz

Jos olet vierailemassa Sydneyss
ä näin joulun alla, voit tsekata kaupungin virallisen joulukauden ohjelman tästä. Koristeiden ja jouluikkunoiden lisäksi tarjolla on mm. joulukonsertteja, markkinoita, lounaita, jouluristeily ja valoprojektioita. 


Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca. Kuka tahansa voi osallistua mukaan kampanjaan, lue ohjeet täältä. Minut löydät Instagramista nimellä @elizadoesoz

5 kommenttia:

 1. Olin kerran joulun alla Melbournessa, ja ei se kovin jouluiselta tuntunut vaikka oli joulukoristeita ja jouluvaloja keskustassa vaikka kuinka. En ihmettele, että tuohon David Jonesin jouluikkunaan ollaan oltu tyytymättömiä... Niin väritön!

  VastaaPoista
 2. Jotenkin niin epätodellisen oloiselta vaikuttaa joulu siellä. Toisaalta silmiin pistää överiys, toisaalta tuo kaikki palmujen katveessa ja vieläpä kesällä. :) Terkuin Travelloverblogin Annika
  p.s. Olisi kiva, jos mahdollistaisit nimellä ja URLilla kommentoimisen. :)

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tuo jouluikkuna on kivan näköinen! Ja muutenkin kuvien perusteella näyttää hienolta joulu siellä. Olisi kiva kokea joulu joskus Australiassa, koska se olisi takuulla erilainen kuin Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Oi oi! Upea tuo ilotulitekuva :)

  VastaaPoista
 5. En ole ollut Australiassa jouluna, mutta joulun alla kylläkin, muutama vuosi sitten ja juurikin Sydneyssä. Käytiin ihmettelemässä tuota jouluikkunaa ja Queen Victoria Buildingin Swarovski-kuusta. Ja naureskeltiin joulutonttoasuisille koala- ja kengurupehmoleluille :).

  VastaaPoista