tiistai 13. elokuuta 2013

Talviurheilua

Enpä olisi uskonut, että pääsen joskus laskettelemaan elokuussa! Tämä elämys on nyt koettu pari viikkoa sitten Perisher -hiihtokeskuksessa Snowy Mountainsilla. En luonnollisestikaan ollut varautunut talviurheiluun, sillä en edes tiennyt että Australiassa on lunta, mutta onneksi löysin Rebel Sportin alennusmyynnistä pakolliset laskettelukamppeet. Jason pakkasi lumilautansa ja sitten matkasimme autolla noin viiden tunnin matkan päähän Snowy Mountainsille. Matka sujui itse asiassa hieman traagisesti, sillä Cooman huudeilla kenguru jäi auton alle! Onneksi selvisimme säikähdyksellä ja kiljumisella ja myös Jasonin Volkswagen kolhuitta, vain vähän kengurun karvaa puskurissa. Tämä kenguru ei tosin suinkaan ollut ainoa epäonninen eläin, vaan tien varrella oli vähän väliä kengurun, wombatin, ketun tai linnun raatoja. 

Perisherin hiihtokeskuksessa ei vielä ollut lunta, mutta muuten siellä pääsi  jo hyvin tunnelmaan. Loppumatka laskettelurinteisiin piti matkata ski tube -junalla, joka vei kätevästi parkkipaikalta suoraan hisseille. Ja siellä oli sitten vastassa n. 50 cm lunta ja maisemat kuin Lapissa. Aussit ovat aika surkeita laskettelijoita ja lumilautailijoita, joten pääsin hyvin pätemään pohjoismaalaisilla hiihtotaidoillani. ;) After skissä oli tarjolla mm. glögiä (mulled wine) ja paikallisia mausteisia shotteja, ja pääsimme myös käyttämään läheisen hotellin suomalaista saunaa vielä ihan ilmaiseksi. 


Mount Blue Cow'n huipulla

Viime sunnuntaina oli vuorossa City 2 Surf -juoksu, 14 km:n koettelemus Sydneyn keskustasta Bondi Beachille. Voin sanoa, että "Heartbreak Hilliä" taivaltaessani todellakin mietin miksi helvetissä olen ikinä suostunut moiseen rääkkiin. Maalissa Bondilla oli kyllä voittajafiilis ja olin tyytyväinen suorittaessani juoksun aikaan 1:23. Iltapäivän hengailimme sitten after run -tunnelmissa Bondilla, sillä liikenne oli suljettu klo 16 asti. Olut ei ole maistunut piiitkään aikaan yhtä hyvälle! 


City 2 Surf - virallinen juoksukuva

Juoksun jälkeen mitalit kaulassa Bondi Beachilla

Olen käynyt taas pari kertaa akupunktiossa hakemassa hoitoa stressiin ja unettomuuteen sekä urheiluvammoihin. Uskomatonta miten muutama neulanpisto ja Qigong voi saada niin radikaaleja muutoksia aikaan - ja täysin luonnollisesti. Nukun nyt paljon paremmin ja olo on muutenkin paljon rentoutuneempi, lisäksi polvivamma on myös historiaa, ja itse asiassa vika ei edes ollut polvessa vaan juntturassa olleessa reidessä. Akupunktio-terapeuttini Matthew on nero, joka ansaitsisi vähintään Nobelin palkinnon tai jotain! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti