lauantai 30. maaliskuuta 2013

Blowing bubbles!

Maaliskuun alussa rohkenin kohtaamaan pelkoni ja ilmoittauduin sukelluskurssille. Olin aluksi aivan innoissani, mutta online-opintojakon aikana tuli vastaan muutama tekninen yksityiskohta sukeltamisesta ja varsinaisen kurssin alkaessa en enää muistanut ainuttakaan syytä miksi ikinä olin halunnut kokeilla sukeltamista. Pari ensimmäistä hengenvetoa veden alla sai aikaan aikamoisen paniikin tunteen, mutta sen jälkeen kaikki sujui tosi mukavasti. Meressä todellakin on aivan uusi maailma, olo on kuin 3D-akvaariossa! Aivan huikea kokemus! Ja samalla tuli muuten suoritettua ensimmäiset opinnot (tässähän ollaan nimittäin virallisesti opintovapaalla): PADI Open Water Diver - käytännössä lähes sama kuin suunnitellut kauppatieteiden perusopinnot. ;)

Blowing bubbles

Syksy on nyt virallisesti alkanut, kuulostaa ja tuntuu ihan omituiselta. Onneksi lämpöä vielä riittää, ja viime viikolla Jason vei minut Milk Beachille, "salaiselle rannalle" Sydney Harbour National Parkiin, pieni ranta mutta upeat maisemat kaupungille. Syksy on täällä kuulemma usein parasta aikaa, on edelleen lämmin mutta ei liian kuuma, loppukesän sateet takana ja myös turistien määrä vähenee. Ja kyllähän näissä maisemissa kelpaa nauttia! 

Milk Beach

Pari viikkoa sitten Jasonin äiti kutsui minut pelottavalle dinnerille The Star -kasinolle, mutta onneksi ilta sujui suhteellisen rennoissa tunnelmissa. Traumaattisin hetki oli se, kun tarjoilija tuli esittelemään hummeria ja jotain kalaa jotka olivat elävinä muovipussin sisällä (kääk!). Otukset kelpuutettiin sopiviksi ja oikein hyvälle maistuivatkin. Seuraava kohtaaminen Jasonin äidin kanssa oli seuraavalla viikolla lounaan merkeissä, tosin kukaan ei maininnut minulle etukäteen, että tämä lounas sisältää tunnin roadtripin Sydneyn ulkopuolelle Smithfieldiin - vain syödäksemme vietnamilaisia kasviksia. Ruoka oli tietenkin tälläkin kertaa aivan mahtavaa, ja kaiken lisäksi sain lahjaksi rannekorun. 

Maaliskuun kulttuuri-kohokohta oli ehdottomasti The Addams Family -musikaali, todella taidokas esitys (mutta kallis; pakko hankkia halvempi poikaystävä, heh). Lisäksi pääsiäisen aktiviteettina oli The Royal Easter Show - en tiedä mistä tuo hieno nimi on kyhätty, mutta kyseessä on lähinnä huvipuisto / mini-eläintarha Olympic Parkissa. Pääsiäisshow'n hauskinta antia olivat eläimet, kuten kuvan "eskimo-kana" - ja tämä mestariyksilö olisi myös ollut myynnissä hintaan 700 AUD (n. 570 euroa). Melko kalliita munia..!? ;) Kävin myös ihan mielenkiinnosta tsekkamassa New South Walesin taidegallerian, onneksi se oli ilmainen, sillä ei ollut kovin kummoinen. Sydney yrittää mainostaa itseään jonakin modernin taiteen mekkana, mutta pakko sanoa että aussitaide ei oikein kolahda, ihmeellisiä wannabe-picasso-töherryksiä. Näin pääsiäisen aikana on ollut taas vähän koti-ikävä ja ahdistukseeni olen ahminut kasoittain suklaamunia ja puolikkaan jättiläissuklaapupun. Yök. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti