keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Vuodenvaihde Niagaran putouksilla

Vietimme ikimuistoisen vuodenvaihteen Niagaran putouksilla ja pääsimme ihastelemaan vaahtoavia, uskomattomalla voimalla kohisten syöksyviä vesiputouksia sekä Yhdysvaltojen että Kanadan puolelta.


Niagaran putoukset sijaitsevat Niagarajoessa Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla. Ne muodostuvat kolmen vesiputouksen ryhmästä, joista suurin, Horseshoe Falls, on jaettu maiden kesken ja kaksi muuta, American Falls ja Bridal Veil Falls, ovat Yhdysvaltojen puolella. Niagaran putoukset ovat yksi maailman suosituimpia matkakohteita ja niitä käy ihailemassa vuosittain jopa noin 10 miljoonaa matkailijaa ympäri maailmaa. Talvisin Niagaran putouksilla on huomattavasti vähemmän turisteja, ja myös näin vuodenvaihteen aikaan meidän ei tarvinnut pahemmin jonotella tai kärvistellä ihmismassoissa.



Majesteettisten vesiputousten lisäksi pääkadut Clifton Hill ja Lundy's Lane tarjoavat turistinähtävyyksiä vaikka millä mitalla. Niagara olikin monella tapaa aivan jotain muuta kuin osasin odottaa. Kanadan puoli oli kuin ylirakennettu turistirysä, josta tuli lähinnä mieleen Las Vegasin pienoisversio, missä tarjolla on niin lukuisia kasinoita, hienoja hotelleja, räikeitä mainoskylttejä kuin krääsämyymälöitä. 


Niagaran Yhdysvaltojen puoli sen sijaan oli kirjaimellisesti kuin eri maa. Se oli kuin kulahtanut takapajula (seitsemännellä kadulla on hylättyjä rakennuksia), ja myös itse putoukset näyttäytyivät melkoisen mitäänsanomattomina Kanadan puoleen verrattuna.


Majoituimme Niagaran Yhdysvaltojen puolella, sillä emme olleet etukäteen varmojen miten helppoa tai hankalaa rajan ylittäminen tulisi olemaan, ja lisäksi hotellien hinnat olivat Yhdysvaltojen puolella edullisemmat. Majoituimme aivan ihastuttavassa The Giacomo -hotellissa, joka sijaitsee aivan putousten läheisyydessä.


Nautimme herkullisen uuden vuoden tapastyylisen dinnerin Wine on Third -ravintolassa nimensä mukaisesti kolmannella kadulla, jonka jälkeen suuntasimme takaisin hotelliimme pienimuotoisiin uuden vuoden bileisiin. Pääsimme myös seuraamaan uuden vuoden ilotulituksia hotellimme näköalatasanteelta, josta avautuikin varsin hienot näkymät.


Uudenvuodenpäivänä suuntasimme Niagaran Kanadan puolelle, jossa tapasimme Jasonin serkun perheineen, jotka olivat ystävällisesti saapuneet Torontosta meitä moikkaamaan. Rajanylitys oli helppoa: rajalla piti esittää passit ja vuokra-automme paperit ja jouduimme vastaamaan muutamaan kysymykseen visiittimme tarkoitusperistä, sitten virkailija toivottikin meille hymyillen mukavaa päivää. 

Lounaan jälkeen suuntasimme pienelle ajelulle Niagara-on-the-Lake'n alueelle. Alue on tunnettu viinitiloistaan, joiden poikki mekin huristelimme, mutta valitettavasti näin uudenvuodenpäivänä lähes kaikki olivat kiinni. Kävimme tutustumassa historialliseen Fort George -linnoitusalueeseen, jonka jälkeen suuntasimme rentoutumaan Silversmith -olutpanimoon.


Seuraavissa kirjoituksissa lisää Amerikan joululomareissultamme, pysy siis kuulolla! 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa: 
Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Blogit.fi

2 kommenttia:

  1. Niagaran putoukset olivat kyllä uskomattoman hieno näky! Meillekin tuli täysin yllätyksenä sekä Kanadan puolen hirvittävä mauton turistirysäfiilis että USA:n puolen nukkavieruus. Putoukset eivät kuitenkaan tuottaneet pettymystä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että teilläkin oli samanlaiset fiilikset alueista. Itse putoukset olivat kyllä aivan huikea näky, todellakin! :)

      Poista