tiistai 6. kesäkuuta 2017

Surfers Paradise Gold Coastilla - Kadotettua paratiisia etsimässä

Brisbanessa asuessamme teimme usein päiväreissuja tunnin ajomatkan päähän Gold Coastille biitsipäivien viettoon. Suurista odotuksistani huolimatta Australian kultarannikon ikoninen keskus Surfers Paradise ei kuitenkaan ollut aikaisemmilla reissuillamme sytyttänyt. Hyvä lento- ja hotellitarjous oli kuitenkin riittävän hyvä syy antaa sille vielä mahdollisuus. Niinpä suuntasimme suoraan Surfers Paradisen sydämeen Anzac Dayn pidennetyn viikonlopun viettoon ja missiona oli löytää Surfersin kadotettu paratiisi. 


Sunshine Staten sää ei tunnu pettävän koskaan, ellei sitten kohdalle osu trooppinen myrsky, ja tälläkin kertaa meitä oli vastassa hellivä auringonpaiste. Jo lentokentällä autonvuokrauksen jälkeen olimme molemmat sitä mieltä, että meidän pitäisi muuttaa takaisin Brisbaneen - queenslandilainen ystävällisyys ja rento elämänasenne nimittäin tekevät vaikutuksen jokaisella kerralla. Sydneyssä ihmisillä on harvoin aikaa tai kiinnostusta kysellä päiväsi kuulumisia, ja olimme jo ihan unohtaneet että Queenslandissa se on osa normaalia small talkia. Paikallisten patikointivinkit mukanamme ja leveä hymy naamallamme otimme nokan kohti Surfersia. 

Gold Coastin sydämessa lukuisat pilvenpiirtäjät kohoavat taivaisiin aivan rantaviivasta lähtien. Niistä avautuu toki hulppeat näkymät, vaikka en tällaista rakennesuunnittelua voikaan ymmärtää. Kävimme ihailemassa auringonlaskua Q1-rakennuksen näköalatasanteelta, mikä on toistaiseksi Australian korkein asuinrakennus. Aamuisin saimme herätä auringonnousuun trendikkään QT-hotellimme merinäköalahuoneesta. 



Salakavalasti kuitenkin huomasimme, että olimme jatkuvasti suuntaamassa Surfersin ulkopuolelle. Burleigh Heads on edelleen suosikkirantamme Gold Coastilla ja se tarjoaa mukavan rentoa tunnelmaa ilman ihmismassoja. Syksy oli jo saapunut Sydneyyn, mutta Gold Coastilla saimme jatkoaikaa kesälle. Teimme aamutreenit biitsillä ja maistelimme paikallisia pienpanimo-oluita Burleigh Brewing -olutpanimossa. Iloksemme huomasimme, että Broadbeachin ravintolatarjonta oli vain parantunut entisestään, ja nautimme ihanan tunnelmallisen kuubalaisen dinnerin The Cuban -ravintolassa



Yritimme kuitenkin pitää myös mission mielessämme. Gold Coastilla on suuri japanilainen keskittymä, ja niinpä agendalla oli myös japanilainen dinneri. Hyvää teppanyaki-ravintolaa on ollut vaikea löytää Sydneystä, joten odotukset olivat korkealla, kun olimme tehneet varauksen Misono Japanese Steakhouse -ravintolaan, joka on yksi koko Gold Coastin parhaista ravintoloista. Ruoka ja sake kyllä maistuivat, mutta tunnelma oli kuin suoraan perhediscosta - kiljuntaa, neonvalojen välkettä ja musiikin pauketta. Aargh! Seafood buffet Citrique -ravintolassa toisena iltana ei myöskään ollut hintaansa nähden mitenkään päräyttävä kokemus, joskaan ei siinä ollut mitään valittamistakaan. 

Baareja, kasinoita, hulppeita pilvenpiirtäjiä ja pintaliitoelämää - ja ympärillä 60 kilometriä rantaviivaa. Gold Coast jakaa mielipiteet. Surfers Paradise on varmasti jokaisen surffibilehileen mekka, mutta pakko myöntää, että Surfers Paradise ei vain ole se meidän paratiisimme. Vaikka en edelleenkään lämmennyt Surfersille, pidän kuitenkin Gold Coastista paljon, ja tulemme varmasti palaamaan sinne vielä monta kertaa. Seuraavilla kerroilla suuntaamme kuitenkin suosiolla omille suosikkialueillemme, kuten Broadbeachille tai Burleigh Headsille. 


Jokaiselta Queenslandin reissulta palaan myös kotiin queenslanderin kanssa, Jason nimittäin omaksuu rakastamansa Queenslandin aksentin näköjään lyhyelläkin reissulla. Yeah, what a cracker! 


Seuraa Eliza Does Oz -blogia seuraavissa kanavissa:

2 kommenttia:

  1. Onpas todella kivan näköinen paikka tuo! Me ollaan myös kavereiden kanssa suunniteltu matkaa juuri tuolle rannalle, ja siis tietenkin muualle Australiaan. Aluksi oli aika kalliita kaikki hotellit, mutta onneksi tuli vastaan hyvä hotellitarjous, joten päädyimme siihen. Upeita maisemia näköjään siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh mahtavaa, tervetuloa! Surfers Paradise on Gold Coastin ikoninen keskus ja se kannattaa ehdottomasti nähdä. Oma suosikkirantani Gold Coastilla on rauhallisempi Burleigh Heads - 60 km rantaviivalta löytyy rantoja jokaiseen makuun. Alueella on paljon muutakin nähtävää, kuten luontokohteita sekä kivoja ravintoloita ja baareja. Ihanaa Australian-matkaa!!! :)

      Poista